Swedish flag | Engelsk flagga

 

Duktighetssyndromet – därför går allt fler kvinnor in i väggen

Allt fler högavlönade kvinnor går in i väggen. Duktiga flickors strävan efter perfektionism och att inte kunna spelreglerna i arbetslivet är orsakerna. Det visar den forskning som Monica Renstig på Wombri utförde tillsammans med med.dr. Hélène Sandmark vid Karolinska Institutet i fjol. Från start uppfostras fortfarande många flickor till att vara ”duktiga flickor” och till att ge, inte kräva. I arbetslivet tar dessa duktiga flickor med sig en del traditionellt kvinnliga beteenden som kan bli till ett hinder för dem. Istället för att säga stopp och lägga tid på att nätverka med herrarna där uppe jobbar kvinnorna i tysthet tills de stupar.

Boken och föreläsningen Duktighetssyndromet pekar på riskfaktorer för att drabbas. Den hjälper dig att se om du själv är i riskzonen – så att du kan agera i tid och undvika utbränning. Den hjälper dig som arbetsgivare att förebygga långtidssjukskrivning bland dina kvinnliga tjänstemän. Föreläsningen, som tar cirka en timme, beställer du här: monica.renstig@wombri.se. Boken kan beställas av företag och privatpersoner i vår ebutik. Privatpersoner kan även köpa boken på www.adlibris.se

__________________________________________________________________________________________

Boken Duktighetssyndromet säljs för enbart 100 kr (ord.pris ca 250 kr i bokhandeln)

Duktiga flickors strävan efter perfektionism och att inte kunna spelreglerna i arbetslivet är orsakerna enligt forskning kring ämnet. Lär dig att bemästra spelreglerna i hård konkurrens och avancera utan att öka arbetsbelastningen!

 

Wombriaktiviteter

Toppmöte i London

Monica Renstig på Women’s Business Research Institute ingick i den svenska regeringsdelegationen på UK Summit i London i januari. Mötet var ett samarrangemang mellan de nordiska och baltiska länderna med Storbritannien som värd. Varje lands delegation bestod av mellan åtta och tolv personer och leddes av respektive lands premiärminister, där syftet var att vitalisera debatten genom att bjuda in andra personer än traditionellt att ingå i delegationen. Mötet inleddes med cocktail på 10 Downing Street tillsammans med alla ministrarna och delegaterna. Nästa dag bestod av 45 olika seminarier indelade i tre olika block. Ett av dessa block var Gender, Family and Jobs. Monica Renstig berättade om den svenska modellen och de lärdomar vi kan dra av denna .

Här finns PP-bilder från presentationen och

Kommentarerna, talet Monica Renstig höll.What are the lessons that could be learned from Sweden?

Den 5 ferbruari publicerade Svenska Dagbladet en intervju med Monica Renstig om vad hon talade om i London. Läs intervjun här

________________________

Bra böcker om karriären. Utvalda av Wombri.
Böcker på engelska - beställ dem direkt från cdon.com

Nice girls don´t get the corner office - Unconscious Mistakes Women Make that sabotage their careers.Ler du för mycket? Ber du om tillåtelse? Fil.dr Lois Frankel lär dig undvika de vanligaste misstagen.


I could do anything - if I only knew what it was-  Bestsellerförfattaren Barbara Sher lär dig upptäcka vad du helst vill arbeta med och göra. Och hur du tar dig dit!


How to say it - for Women - Communication with confidence and power using the language of sucess. Professor Phyllis Mindell lär dig kommunicera med kraft på arbetsplatsen.

I Don´t know what i want, but I know it´s not this -Mer än 75 % är missnöjda med sitt jobb. Karriärcoachen Julie Jansen lär dig via fylleri-övningar hitta yrket som passar dig.

Why good girl dont get ahead - But gusty girls do - 9 secrets every women must know. Redaktör Kate White berättar hur du slutar vara duktig flicka och får fart på karriären.|   Women's Business Research klockor Institute, Wombri Förlag   |   Box 5501   |   114 85 Stockholm   |   Mail: monica.renstig@wombri.se   |   Tel: +468 667 06 55   |